[et_pb_section fb_built=”1″ fullwidth=”on” admin_label=”section”][et_pb_fullwidth_slider show_arrows=”off” show_pagination=”off” parallax=”on” admin_label=”Fullwidth Slider”][et_pb_slide heading=”Lärare” background_image=”https://kairon.se/wp-content/uploads/20200203_Marianne_Olsson0372_portrait_banner.jpg” background_position=”center” background_size=”cover” use_bg_overlay=”off” use_text_overlay=”off” header_font=”||||” header_font_size=”55px” header_font_size_tablet=”55px” header_font_size_phone=”55px” header_line_height=”1.8em” header_line_height_tablet=”1.8em” header_line_height_phone=”1.8em” body_font=”||||” body_line_height=”3.4em” body_line_height_tablet=”3.4em” body_line_height_phone=”3.4em” custom_button=”off” button_icon_placement=”right” button_on_hover=”on”]

 

Den som vägleder dig på din resa

 

 

 

 

[/et_pb_slide][/et_pb_fullwidth_slider][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text admin_label=”Text”]

Marianne Olsson

 

Marianne Olsson är en varmhjärtad kvinna som alltid hållit utveckling och hälsa som sin ledstjärna och lever som hon lär. Nyfikenheten har lett henne in på många vägar som alla handlar om att må bra och leva ett så friskt och rikt liv som möjligt. Sedan 2005 driver hon Kairon reflexologiskola med stort engagemang och hon brinner för att sprida kunskapen om reflexologins läkande kraft på både fysisk, mental och känslomässig nivå.

Genom livet har Marianne själv gått igenom perioder av stor stress.  Hon kom i kontakt med komplementärmedicin under tidigt 90-tal, och tog då hjälp av komplementära behandlingsmetoder, där reflexologin stack ut som en kraftfull och effektiv metod. Hennes allt större intresset för komplementära behandlingsmetoder ledde till att hon själv började utbilda sig under tidigt 1990-tal.

Marianne har en mycket bred kunskapsbas. Genom åren har hon förkovrat sig för att få ett helhetsperspektiv på människan och hälsa.

       Body Harmony-terapeut 1993

       Psykologi, Lunds Universitet 1993

       Certifierad massageterapeut 1995

       Spädbarnsmassage-instruktör 1995

       Kairon-reflexolog 2002

       Anatomi, fysiologi, sjukdomslära 60 poäng

Efter ett par års framgångsrikt arbete med massagebehandlingar på företag under 90-talet ville Marianne vidareutveckla sig för att kunna uppnå ett mer långvarigt och bestående resultat av behandlingarna och såg Kairons reflexologi som en enhetlig vidareutbildning där både den fysiska kroppen, mental stress, trauma och känslomässig obalans behandlades.

Intresset är stort att lära sig mera och ta del av nya forskningsrön kring hälsa och Marianne har även läst mikrobiologi vid Uppsala Universitet.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_image src=”https://kairon.se/wp-content/uploads/DSC00876.jpg” admin_label=”Image”]

 

[/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text admin_label=”Text”]

Kairons Grundare: Karl-Axel Lind

 

Karl-Axel Lind föddes i Västerbotten 1946. Parallellt med sin ingenjörsbana ägnade han sig med stort intresse åt alternativmedicin i allmänhet och zonterapi i synnerhet.

Han studerade ingående amerikanerna Fitzgerald & Inghams teorier i zonterapi och med en ingenjörs noggrannhet gjorde han  studier på kroppens zoner. Hans aldrig sinande nyfikenhet och mötet med många komplexa fall drev hans forskning framåt och han producerade efter hand allt mer exakta kartor över reflexpunkterna i olika system över hela kroppen. Sedan mitten av 80-talet ägnade han sig på heltid åt att vidareutveckla de tidigare forskarnas teorier och han kallas för den Nordiske Reflexologins Fader.
Hans elever och kollegor i Norden består av ett nätverk där Karl Axel var  själva mittpunkten i nätverket. Det var ett dynamiskt samarbete mellan Karl Axel och hans kollegor där han samlade in information från hela Norden, systematiserade informationen och efter noggranna studier återgav den till sina kollegor. Han var öppen och lyhörd för förändringar inom reflexologin, inget var hugget i sten förrän det var utforskat på mängder av individer. Tack vare hans öppenhet att det inte bara finns en sanning; dvs enbart ett system av kartor på kroppen utan flera olika har hans livsverk sakta men säkert vuxit fram genom åren. Det vittnar om ett ypperligt forkarsinne! Hans bibliotek är stort, där ryms volymer om de stora grekiska filosoferna och matematikerna, tex Pythagoras, men även böcker som handlar om den senaste medicinska forskningen.

Den 5 september 2012 lämnade Karl Axel Lind jordelivet för denna gång. Nu har han gjort sin sista behandling, dragit upp sin sista fisk, stått med bara fötter på den våta jorden en stjärnklar natt och puffat på sin pipa för sista gången. Det känns som om han njuter av sin frihet från jordelivets vedermödor och en begränsande kropp.

Kvar finns hans fantastiska livsverk och allas våra minnen av honom.
Vi på Kairon gör vårt bästa för att förvalta och förmedla hans kunskaper till alla som söker den.

1987 grundade han reflexologiskolan Kairon.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_image src=”http://www.kairon.se/wp-content/uploads/2011/08/KAlindgrundare.jpg” admin_label=”Image”]

 

[/et_pb_image][et_pb_image src=”http://www.kairon.se/wp-content/uploads/2012/09/KAlind240-320.jpg” admin_label=”Image”]

 

[/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]