Hela Barn i Sverige

Kairon Reflexologiskola finns etablerad inte bara i Sverige utan även i Norge och Finland (under namnet Medica Nova). Då vi har våra nordiska lärarträffar tas behandlingsexempel upp av olika slag där vi delar med oss av våra erfarenheter. Ibland kan jag och mina reflexologkollegor i Sverige bara lyssna till våra kollegor utan att kunna bidra med våra egna erfarenheter.
Det gäller behandlingar på barn, både spädbarn och de upp till 8 år.
För i våra grannländer, ja, inte bara där utan i hela världen förutom Nordkorea, Kuba – och Sverige får man behandla barn från födseln med komplementärmedicin! I sverige får vi vänta tills de fyllt 8 år.

Många är erfarenheterna från mina kollegor i öst och väst som berättar om de välgörande effekterna av zonterapi/reflexologi på barn. Bl.a. kommer föräldrar med kolikbarn till dem, där resultaten av behandlingarna är goda. När mina barn var små arbetade jag som spädbarnsmassageinstruktör. Jag kommer särskilt ihåg en mamma som jag pratade med inför en kursstart. “Men kan jag komma? Min son har kolik, han skriker hela tiden, han kanske stör de andra?” frågade hon. Självklart ska du komma, du om någon bör komma, svarade jag. Dagen efter första kurstillfället ringde mamman upp mig och berättade att pojken sovit 3 timmar i sträck, det hade han aldrig gjort tidigare, därefter mådde han bättre och bättre- och behöver jag säga det, det gjorde även föräldrarna. De behövde inte längre spänna på sig en sele med pojken i och vandra gata upp och gata ner mitt i natten för att den föräldern som inte hade passet att ta hand om honom skulle få sova.

Jag känner till många i Sverige som satt sig i bilen och rest till Norge, gång på gång för att uppsöka en zonterapeut/reflexolog då deras barn har autism. Dessa föräldrar skulle inte göra den långa och kostsamma resan om behandlingarna vore resultatlösa! När de ser att barnet succesivt mår bättre, väljer de att komma tillbaka. Reflexologin har inga biverkningar som är skadliga, den skadar aldrig klienten (i detta fall barnet) då den arbetar med reflexzoner, aldrig direkt på ett organ eller kroppsdel- i värsta fall kanske den inte hjälper, men den skadar aldrig.

Jag stödjer Nätverket Hela Barn så att de kan fortsätta verka för en lagändring och vi föräldrar kan få en möjlighet att välja vart vi vill gå med vårt barn när det behöver omvårdnad. Det optimala vore ett samarbete mellan sjukvården och komplementärmedicin där den som är bäst lämpad tar hand om barnets krämpa.

Själv har jag nyttjat huskurer och homeopatmedicin till mina barn då de var små. Lökomslag på örat vid öroninflammation fungerar utmärkt, det hävde alla öroninflammationer på båda barnen. Samtidigt fick de homeopatmedicin, när de tillfrisknat efter några dagar gick jag alltid till läkaren för att kolla hur öronen såg ut, hörselgången och trumhinnan såg alltid fina ut. Dock satt lökdoften kvar några dagar.. Bor man i Göteborg kan jag varmt rekommendera den antroposofiska föreningen FALK i Väst, särskilt om man har småbarn. Den hjälp jag fick den gången sonen hade en förkylning som krupit ner i bronkerna glömmer jag aldrig. Det var för övrigt innan jag blev reflexolog och hade den kunskapen att tillgå. Vi fick komma på ett besök en fredageftermiddag, då hade sonen hållit oss vakna i 4-5 nätter med sitt hostande. Jag fick rådet att ge honom homeopatmedicin 1 gång i timmen, bada honom hett på kvällen, smörja in honom med olja, på med pyjamas, sedan direkt ner i sängen. Han sov utan att hosta en enda gång 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *