Örats Reflexologi (eller örats zonterapi)

Öronreflexologi för katt?

Det jag finner fascinerande med öronens reflexologi är att det är så snabbt och direkt. Det som skiljer Kairons zonterapikartor från t ex de traditionella öronakupunkturkartorna är djupet och mångfalden. Örat uppvisar flera olika system och specialkartor (zonkartor som uppträder när en eller annan energi blir dominerande), precis som resten av kroppen, men eftersom de tillhör eter-elementet är det väldigt snabbt, direkt och rörligt. Det gör att jag kan se förändringar och akuta skador direkt i örat. Min vän ramlade och stukade handleden; jag tittade i örat och såg att handledspunkten trädde fram tydligt och behandlade den direkt. Magsjuka, som ett annat exempel, kan vi se redan innan symptomen träder fram. Då kanske det är för sent för att behandla så det inte uppträder, men vi kan lindra symptomen i ett väldigt tidigt skeende.

Kroppens reflexsystem är intelligent. Örats är väldigt alert. Det kan vakna bara vi pratar om det, eller förändras bara vi tittar på det. Plötsligt kan en punkt börja lysa rött, som att den skriker “behandla mig”. Och då är det bara att gå på med staven: kroppen visar tydligt var den vill bli behandlad, och vi behöver inte ens leta efter reflexpunkten. Och vi behöver inte ens penetrera huden för att nå reflexzonerna!

Kroppen är häftig, verkligen. Zonterapi / reflexologi ger mig en förklaringsmodell till allt som händer. Till varje liten skavank eller förändring. Alla åkommor kan vi inte behandla framgångsrikt, vissa (t ex diabetes, cancer, autoimmuna sjukdomar etc) får vi inte ens behandla enligt lag, men Kairon reflexologin / zonterapin ger mig en djup förståelse om vad som händer i kroppen och varför.

Och väldigt mycket går utmärkt att behandla med Kairons zonterapi. Enkelt, snabbt och framgångsrikt. Och det kan vara allt från en stukad handled till att komma åt de instängda känslorna som lurat i mörkret sedan barnsben. Så de kan få komma upp till ytan i en trygg miljö, kan bli sedda, erkända för att sedan tappa sin kraft och försvinna.

Så kraftfull är Kairons Reflexologi. Och som terapeut är jag så tacksam att jag får möta så djupt helande hos mina klienter. Igen och igen och igen…

– Momo (Gästbloggare och bloggare/eldartist/reflexolog)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *